- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Sarlota cu ciocolata este cu siguranta un desert apreciat si indragit de toata lumea.Gustul fin si delicat face ca sarlota sa fie ideala in orice ocazie.
Ingrediente
- 100 gr ciocolata de menaj
- 150 gr piscoturi
- 100 ml frisca lichida
- 3 oua
- 150 ml cafea
- 2 foi gelatina
- sare
Instructiuni de preparare
- Se taie ciocolata bucati care se pun intr-un castron metalic impreuna cu 3 linguri de frisca lichida si se lasa sa fiarba la bain-marie, la foc mare, pana cand ciocolata se topeste.
- Se separa galbenusurile de albusuri care se bat spuma tare cu un praf de sare.Frisca lichida ramasa se bate tare pana devine frisca.
- Se inmoaie gelatina in apa rece, se stoarce, apoi se topeste, pe foc mic, in cafeaua filtrata.
- Se incorporeaza in ciocolata un galbenus, albusurile batute spuma, gelatina dizolvata in cafea, si la sfarsit, frisca. Se amesteca usor totul cu o spatula de lemn pana se omogenizeaza complet.
- Se inmoaie piscoturile in cafea si se aranjeaza pe marginile unei forme cu pereti detasabili.Se umple interiorul cu crema preparata si se baga in frigider timp de 4 ore casa se intareasca.
- Se scoate sarlota din forma, desprinzand-o usor de fund cu ajutorul unui cutit udat cu apa rece si se serveste decorata cu ciocolata rasa.
Sugestie:
Se pot prepara portii individuale, folosind mai multe forme mai mici in locul umei singure forme mari. Pune in fiecare forma folie transparenta si urmeaza aceleasi proceduri. Cand s-au intarit, rastoarna sarlotele pe farfurii, indeparteaza folia si serveste-le.