- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Cupele de iaurt cu sos de afine sunt desertul ideal si racoritor pentru zilele caniculare de vara.Este un desert rafinat care cucereste pe oricine
Ingrediente
PENTRU CREMA:
- 180 ml frisca lichida
- 200 gr iaurt slab
- 1 foaie de gelatina
- 2 linguri de zahar
PENTRU SOS:
- 100 ml vin rosu
- 259 gr afine
- 1 lingura zahar
- praf de scortisoara
PENTRU DECOR:
Instructiuni de preparare
- Se amesteca intr-un castron, iaurtul la temperatura camerei cu zaharul.inmoaie gelatina in apa rece, apoi stoarce-o bine si pune-o intr-o craticioara cu 1 lingura de frisca lichida si dizolv-o, la foc foarte mic.
- Toarna gelatina dizolvata in frisca lichida peste iaurt si amesteca. Bate frisca lichida pana se intareste, apoi incorporeaz-o in compozitia cu iaurt, amestecand cu o lingura de de jos in sus ca amestecul sa nu se lase.
- Toarna amestecul obtinut in 4 forme sferice si baga-le in frigider sa se intareasca, apoi transfera-le in congelator pentru 20 de minute.
- Intre timp, spala afinele, pune-le intr-o craticioara cu o lingura de zahar, peste care torni apoi vinul si putina scortisoara macinata. Fierbe totul la foc mic pana cand siropul se ingroasa.
- Scoate formele din congelator, rastoarna continutul pe farfurii si serveste-le decorate cu sosul de afine si cu fructe proaspete taiate jumatati.