- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Biscuiti cu lamaie si migdale cu crema de vanilie si busuioc pot fi cu siguranta gustarea ideala pentru dvs sau pentru cei mici.Se prepara foarte usor si rapid dar gustul lor delicios intrece orice asteptare.
Ingrediente
PENTRU BISCUITI:
- 110 gr zahar pudra
- 110 gr faina alba
- 1 plic praf de copt
- coaja rasa de la o lamaie
- 55 gr migdale
- 4 frunze de busuioc proaspat
- 1 albus de ou
PENTRU CREMA:
- 100 gr branza mascarpone
- 1/2 pastaie de vanilie
- 150 ml frisca lichida
Instructiuni de preparare
- Intrun castron se amesteca zaharul, faina, praful de copt, coaja rasa de lamaie.Se omogenizeaza si se adauga ouale batute si frunzele de busuioc tocate marunt.Se framanta aluatul pana cand se obtine un aluat de consistenta potrivita care se intinde intr-o foaie de 5 mm.
- Cu ajutorul unor forme de biscuiti se decupeaza si se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt.Se baga tava in cuptorul incins, unde se coace timp de 15 minute, la foc moderat. Aveti grija pentru ca se pot arde.
- Intre timp se prepara crema de vanilie. Se bate frisca lichida spuma tare care apoi se amesteca cu branza mascarpone si cu semintele de la pastaia de vanilie. Crema se pasreaza la rece pana cand biscuitii sunt raciti complet.
- Cand sunt gata biscuitii se scot pe o tava si se lasa sa se raceasca. Cand sunt reci se grupeaza cate doi si se umplu cu o lingurita din crema preparata inainte si tinuta la rece.