Halva de amidon

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Halvaua de amidon este un desert turcesc foarte bun si pe placul copiilor.

Ingrediente

    • 750 ml apa
    • 675 gr zahar
    • 250 ml lapte
    • 300 gr amidon de porumb
    • 2 linguri migdale taiate
    • 2 linguri fistic taiat
    • putin sofran
    • 3 seminte de cardamom
    • 75 gr unt
    • 1 lingurita ulei

Instructiuni de preparare

  1. Intr-o cratita cu fund dublu se pun la fiert apa si zaharul si se lasa aproximativ 10 minute. Se adauga incet laptele si se lasa sa mai fiarba 6 minute, apoi se trage vasul de pe foc.
  2. Intr-un vas mic se desface sofranul in apa. Amidonul se amesteca cu 100 ml de apa so apoi se pune peste siropul de zahar. Se adauga sofranul si semintele de cardamom sfaramate se pun  pe foc mic amestecand continuu. Cand amestecul incepe sa se ingroase, se adauga untul, se se amesteca. Se trage de pe foc si se adauga migdalele si fisticul maruntite.
  3. Se omogenizeaza si apoi toata compozitia se transfera pe masa unsa cu ulei. se ruleaza sub forma unui salam si se taie bucati care se asaza una langa alta, pe un platou.
  4. Halvaua de amidon se lasa sa se usuce complet la aer, apoi se poate servi.

Recomandari

Deserturi