- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Halvaua cu fructe uscate este un desert turcesc foarte aromat si gustos, pe care il puteti pastra la frigider chiar si 2 saptamani.
Ingrediente
- 15 curmale fara sambure
- 1 lingura unt clarifiat
- 100 gr nuci caju
- 100 gr nuci simple
- 100 gr migdale
- 1/2 lingurita pulbere de cardamom
Instructiuni de preparare
- Se taie curalele foarte marunt. Nucile caju, nucile simple si migdalele se mixeaza putin sau se maruntesc cu sucitorul.
- Intr-o tigaie se pune untul clarifiat si se adauga toate fructele alaturi de cardamom si se lasa pe foc 2 minute. Se adauga curmalele si se mai lasa un minut, amestecand continuu.
- Compozitia se scoate pe o folie de aluminiu si cu aceasta se modeleaza in forma dorita. Se impatureste in folie si se da la rece pentru 2 ore, apoi se scoate folie, se portioneaza halvaua si se serveste.