- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Inimioara dulce din gris cu sofran este genul de desert pentru care merita sa stai in bucatarie.Este desertul ideal dupa o cina speciala pentru gusturi alese.
Ingrediente
- 120 gr gris
- 150 gr zahar
- 750 ml lapte
- 2 oua
- 1 lingurita sofran
- 1 pastaie de vanilie
Instructiuni de preparare
- Pune laptele la fiert impreuna cu pastaia de vanilie despicata in doua pe lungime. Cand incepe sa clocoteasca, scoate pastaia de vanilie, toarna grisul in ploaie si sofranul, amestecand cu telul 7-8 minute.
- Toarna compozitia intr-un castron si adauga galbenusurile si zaharul, amestecandu-le bine. Bate albusurile spuma si incorporeaza-le usor in compozitie.
- Transfera totul intr-un vas in forma de inimioara uns cu putin ulei, niveland usor suprafata.baga forma la frigider pentru 2 ora, apoi poti scoate prajitura din forma.
Sugestie:
Poti decora inimioara cu fructe de padure (fragi, mure, coacaze, zmeura). Inainte de a servi, aranjeaza deasupra cateva frunze de menta proaspata si presara zahar pudra.