- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Inghetata de cacao cu frisca este o inghetata delicioasa de vara, a carei aroma poate fi imbunatatita cu stafide, nuca sau rom.
Ingrediente
- 1 ou
- 500 gr frisca
- 50 gr cacao
- 4 galbenusuri
- 75 gr zahar
- 1 plic zahar vanilat
Instructiuni de preparare
- Se ia o cratita smaltuita si se pun galbenusurile cu 50 gr zahar si se freaca putin, apoi se bate amestecul cu telul pe foc mic, pana ce se ingroasa. Se adauga peste oua cacaua inmuiata impreuna cu 25 gr zahar si zaharul vanilat in 2-3 linguri cu apa, si se bate compozitia cu telul pana cand se obtine o crema omogena.
- Se ia vasul de pe foc, se lasa sa se raceasca si se amesteca usor cu frisca. Se pune crema in forme si se asaza in congelator pana a doua zi cand se poate servi.