- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Crema cu rom este un desert foarte gustoasa si aromata, mai ales daca o serviti alaturi de un pahar cu apa rece.
Ingrediente
- 100 gr zahar pudra
- 100 ml lapte
- vanilie
- 10 gr gelatina
- 3 oua
- 2 linguri apa fierbinte
- 2 linguri rom
- 300 gr frisca
Instructiuni de preparare
- Se freaca galbenusurile cu zaharul intr-un vas. Se toarna peste galbenusuri laptele fierbinte cu vanilia, se pune vasul in bain-marie si se amesteca pana se ingroasa crema de oua. Se ia vasul de pe foc si se pune in crema gelatina inmuiata inainte in apa rece.
- Se lasa crema la racit, se adauga romul si se incorporeaza usor frisca, amestecand cu lingura de lemn, de sus in jos, pentru a nu se lasa ouale. Se toarna crema intr-un castron udat cu apa si se pune in frigider 3-4 ore. Se rastoarna crema pe un platou si se serveste cu frisca.