Crema cu rom

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Crema cu rom este un desert foarte gustoasa si aromata, mai ales daca o serviti alaturi de un pahar cu apa rece.

Ingrediente

    • 100 gr zahar pudra
    • 100 ml lapte
    • vanilie
    • 10 gr gelatina
    • 3 oua
    • 2 linguri apa fierbinte
    • 2 linguri rom
    • 300 gr frisca

Instructiuni de preparare

  1. Se freaca galbenusurile cu zaharul intr-un vas. Se toarna peste galbenusuri laptele fierbinte cu vanilia, se pune vasul in bain-marie si se amesteca pana se ingroasa crema de oua. Se ia vasul de pe foc si se pune in crema gelatina inmuiata inainte in apa rece. 
  2. Se lasa crema la racit, se adauga romul si se incorporeaza usor frisca, amestecand cu lingura de lemn, de sus in jos, pentru a nu se lasa ouale. Se toarna crema intr-un castron udat cu apa si se pune in frigider 3-4 ore. Se rastoarna crema pe un platou si se serveste cu frisca.

Recomandari

Deserturi