- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Crema de miere cu nuci este un desert foarte aromat, pe care il puteti servi atat cald cat si rece.
Ingrediente
- 100 gr miere de albine
- 100 gr branza de vaci
- 100 ml lapte
- 200 gr nuci
Instructiuni de preparare
- Nucile (in coaja) se pun in cuptorul incins si se lasa sa se coaca, la foc potrivit, timp de 10-12 minute. Dupa aceea, se scot, se lasa cateva minute sa se raceasca, apoi se sparg, se curata iar miezul se piseaza cat mai fin sau se da prin masina de tocat.
- Laptele se fierbe, dupa care se lasa la racit. Se indeparteaza caimacul, apoi se toarna intr-un castron, in care se adauga mierea, branza de vaci si miezul de nuca. Se amesteca totul bine, cu o lingura de lemn, pana se omogenizeaza compozitia, capatand o consistenta cremoasa.