- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Crema de vanilie este un desert aromat, dulce si acre desi este foarte gustos cald, daca il serviti a doua zi veti avea parte de un desert delicios si foarte gustos...
Ingrediente
- 400 gr zahar
- esenta de vanilie
- 3 linguri de coniac -optional
- 6 oua
- 1 litru lapte
- 1 portocala
- 1 baton de vanilie
Instructiuni de preparare
- Curata portocala, tai-o in felii, apoi in cuburi si tene-le in coniac, la loc rece, minim 30 de minute.
- Intre timp, fierbe laptele cu batonul de vanilie. Intr-un castron amesteca ouale cu zaharul si toarna treptat laptele racit bine. Aromatizeaza cu esenta de vanilie.
- Pune cubulete de portocala in forme mici de ceramica. Toarna amestecul de lapte si oua, apoi asaza formele intr-o tava. Toarna putina apa in tava, apoi bag-o la cuptor pentru 40 de minute, la foc mediu.