- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Desertul cu fructe de vara trebuie sa il incercati pentru ca este plin de vitamine, revigorant si foarte bun.
Ingrediente
- 250 gr coacaze rosii sau negre
- 750 gr cirese
- 250 gr zmeura
- 200 gr jeleu de coacaze
- 200 ml apa
- 180 gr zahar
- 300 gr piscoturi
- 150 gr frisca
Instructiuni de preparare
- Se spala fructele si se curafa de codite si de samburi, daca este cazul. Se pastreaza cateva fructe crude pentru decor.
- Restul de fructe se pun intr-o cratifa cu apa si zahar. Se fierb 10-15 minute. Se scurg si se pune deoparte siropul.
- In timp ce fructele se racesc, se pregateste forma, tapetand peretii si fundul formei cu piscoturi trase prin siropul ramas de la fructe.
- Se amesteca jeleul cu fructele si se pun in forma tapetata. Se indeasa bine fructele si se acopera cu piscoturi. Deasupra se pune o farfurie care sa tina fructele presate si se tine forma in frigider toata noaptea. Cand se serveste se orneaza cu frisca si cateva fructe proaspete.