Desert cu fructe de vara

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Desertul cu fructe de vara trebuie sa il incercati pentru ca este plin de vitamine, revigorant si foarte bun.

Ingrediente

    • 250 gr coacaze rosii sau negre
    • 750 gr cirese
    • 250 gr zmeura
    • 200 gr jeleu de coacaze
    • 200 ml apa
    • 180 gr zahar
    • 300 gr piscoturi
    • 150 gr frisca

Instructiuni de preparare

  1. Se spala fructele si se curafa de codite si de samburi, daca este cazul. Se pastreaza cateva fructe crude pentru decor.
  2. Restul de fructe se pun intr-o cratifa cu apa si zahar. Se fierb 10-15 minute. Se scurg si se pune deoparte siropul.
  3. In timp ce fructele se racesc, se pregateste forma, tapetand peretii si fundul formei cu piscoturi trase prin siropul ramas de la fructe.
  4. Se amesteca jeleul cu fructele si se pun in forma tapetata. Se indeasa bine fructele si se acopera cu piscoturi. Deasupra se pune o farfurie care sa tina fructele presate si se tine forma in frigider toata noaptea. Cand se serveste se orneaza cu frisca si cateva fructe proaspete.

Recomandari

Deserturi