Fursecuri fara ou

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Fursecurile fara ou sunt foarte usor de preparat, iar copiii vor fi cu siguranta nerabdatori sa va ajute.

Ingrediente

    • 120 gr unt
    • 65 gr zahar pudra
    • 120 gr faina
    • 1/4 lingurita nucsoara
    • 1/4 lingurita cardamom
    • 1/4 lingurita praf de copt
    • sare

    PENTRU COPT:

    • 1 lingura miere de albine
    • 1 lingura fistic maruntit

Instructiuni de preparare

  1. Untul moale, la temperatura camerei, se freaca bine cu zaharul, pana se obtine o crema.
  2. Faina se amesteca bine cu sarea si praful de copt si apoi se cern. Se pune lingurita cu lingurita peste crema de unt si se amesteca bine. Se adauga cardamomul si scortisoara si se obtine un aluat moale, care se inveleste in folie aminetara si se baga la frigider pentru 20 de minute.
  3. Se scoate aluatul de la frigider si se framanta putin, apoi se rup12-15 bucati si se modeleaza in bile. Se asaza bilele formate in tava de copt tapetata cu hartie pergament.
  4. Se topeste mierea de albine la bain-marie si, cu o pensula, se ung putin fursecurile din tava, acolo unde se pune si cate putin fistic maruntit.
  5. se baga tava la cuptor pentru 25 de minute sa se coaca, apoi se scot fursecurile pe un gratar si se lasa sa se raceasca inainte de a le servi.

Recomandari

Deserturi