- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Fursecurile cu banane si fulgi de ovaz servite la cafea sunt delcioase si, daca le tineti la rece pana a doua zi ele se fragezesc.
Ingrediente
- 300 gr faina cernuta
- 1/2 lingurita praf de copt
- 1 lingurita sare
- 1/4 lingurita nucsoara macinata
- 125 gr margarina
- 200 gr zahar tos alb
- 3/4 lingurita scortisoara macinata
- 1 ou
- 3 banane pasate
- 250 gr fulgi de ovaz
- 100 gr miez de nuca tocat
Instructiuni de preparare
- Intr-un castron cerneti impreuna faina cu praful de copt, sarea, nucsoara si scortisoara macinata.
- Frecati bine margarina cu zaharul pana obtineti un amesteclucios si aerat, in care incorporati oul, piureul de banane, fulgii de ovaz si nucile, omogenizand bine aluatul.
- Incorporati in ametsc faina cu mirodeniile, apoi luati cu lingurita din aluat si asezati in tava tapetata cu hartie de copt, la distanta unele de altele.
- Introduceti tava in cuptorul incins, si coaceti 15 minute, la foc moderat pana cand marginile incep sa se rumeneasca. Scoateti tava din cuptor si dupa 5 minute transferati fursecurile pe un gratar ca sa se raceasca.