Fursecuri cu banane si fulgi de ovaz

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Fursecurile cu banane si fulgi de ovaz servite la cafea sunt delcioase si, daca le tineti la rece pana a doua zi ele se fragezesc.

Ingrediente

    • 300 gr faina cernuta
    • 1/2 lingurita praf de copt
    • 1 lingurita sare
    • 1/4 lingurita nucsoara macinata
    • 125 gr margarina
    • 200 gr zahar tos alb
    • 3/4 lingurita scortisoara macinata
    • 1 ou
    • 3 banane pasate
    • 250 gr fulgi de ovaz
    • 100  gr miez de nuca tocat

Instructiuni de preparare

  1. Intr-un castron cerneti impreuna faina cu praful de copt, sarea, nucsoara si scortisoara macinata.
  2. Frecati bine margarina cu zaharul pana obtineti un amesteclucios si aerat, in care incorporati oul, piureul de banane, fulgii de ovaz si nucile, omogenizand bine aluatul.
  3. Incorporati in ametsc faina cu mirodeniile, apoi luati cu lingurita din aluat si asezati in tava tapetata cu hartie de copt, la distanta unele de altele.
  4. Introduceti tava in cuptorul incins, si coaceti 15 minute, la foc moderat pana cand marginile incep sa se rumeneasca. Scoateti tava din cuptor si dupa 5 minute transferati fursecurile pe un gratar ca sa se raceasca.

Recomandari

Deserturi