- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Fursecurile cu cirese glazurate cu ciocolata sunt preferatele copiilor, atat la desert cat si la gustare.
Ingrediente
- 75 gr unt
- 200 gr zahar alb
- 1 ou
- 2 lingurite esenta de vanilie
- 300 gr faina alba
- 100 gr cacao pudra neindulcita
- 1/4 lingurita sare
- 1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1/4 lingurita praf de copt
- 300 gr cirese confiate
- 100 ml lapte condensat indulcit
- 100 gr fulgi de ciocolata
Instructiuni de preparare
- Frecati bine untul cu zaharul pana obtineti o crema lucioasa aerata in care incorporati oul si esenta de vanilie. Omogenizati amestecul, apoi adaugati faina, cacaua pudra, sarea, bicarbonatul de sodiu si praful de copt, amestecand bine pana se omogenizeaza amestecul.
- Rupeti bucati din aluat si modelati bilute de marimea unei nuci si asezati-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Presati fiecare bile cu degetul si asezati in mijloc cate o cireasca.
- Intr-o cratita puneti la incalzit laptele condensat cu fulgii de ciocolata si lasati pe foc mic pana se topesc, amestecand continuu. Puneti cate o lingurita din amestec peste fiecare fursec din tava, acoperind cireasa de deasupra, apoi introduceti tava in cuptorul incins pentru 10 minute.
- Cand fursecurile sunt gata se scot pe un gratar ca sa se raceasca, apoi le puteti servi.