- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Fursecurile cu dovleac sunt foarte gustoase si aromate, ele putand in acelasi timp se fie si cuplate cate doua cu crema intre ele.
Ingrediente
- 400 rg faina
- 300 gr zahar
- 1 ou
- 1/2 lingurita nucsoara
- 1/2 lingurita esenta de vanilie
- 250 gr piure de dovleac
- 1 lingurita bicarbonat
- 1 lingurita scortisoara
- 1/2 lingurita sare
Instructiuni de preparare
- Se amesteca faina, bicarbonatul, scortisoara, nucsoara si sarea.
- Separat, untul moale se freaca bine cu zaharuk, se adauga piureul de dovleac, esenta de vanilie si oul, apoi, lingura cu lingura se adauga amestecul de faina, omogenizand bine compozitia.
- In tava de copt se pun cu lingurita mici gramajoare, cu putin spatiu intre ele. Se baga tava la cuptor pentru 15 minute si apoi, dupa ce s-au copt, se desprind usor cu o spatula si se lasa fursecurile sa se raceasca pe un gratar.