- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Acesta reteta este perfecta pentru o gustare pentru copii sau de ce nu pentru dumneavoastra alaturi de o ceasca de ceai, dupa-amiaza.Este simpla si rapida astfel ca nu veti sta in bucatarie mai mult de 30 de minute.
Ingrediente
- 210 gr unt
- 280 gr faina
- 100 gr migdale macinate
- 3 galbenusuri
- 100 gr ciocolata neagra rasa
- zahar
Instructiuni de preparare
- Intr-un castron se amesteca faina cu untul moale, apoi se adauga treptat galbenusurile de ou. Se amesteca bine compozitia apoi se adauga migdalele macinate si zahar, dupa gust.
- Se framanta aluatul pana se nu se mai lipeste de marginile castronului, apoi se imparte in doua, Intr-o parte de aluat se adauga ciocolata rasa iar cealalta parte de aluat de lasa simpla.
- Se ruleaza suluri din ambele aluaturi si se desprinde cate o bucatica din care se fac covrigei. Unii covrigei vor fi albi, altii maronii cu ciocolata.
- Covrigeii se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se baga in cuptorul incins 10-15 minute, apoi se scot si se lasa sa se raceasca complet.