Crema de ciocolata cu alune si scortisoara

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Crema de ciocolata cu alune si scortisoara este un deliciu aromat caruia impatimitii de ciocolata nu ii vor putea rezista.

Ingrediente

    • 150 gr unt, la temperatura camerei
    • 80 gr alune
    • 150 gr ciocolata neagra de menaj
    • 250 ml lapte condensat
    • 1 lingurita scortisoara pudra

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4 portii
Timp de preparare 30 minute
Timp de coacere 20 de minute
Timp de fierbere 10 minute
Timp de prajire 10 minute
Timp de asteptare 12 ore

  1. Alunele se pun in tava de cuptor si se prajesc 10 minute sau mai mult, in functie de gust. Apoi, dupa ce s-au racit, se macina si se cern pentru a obtine 50 gr pudra de alune.
  2. Se topeste untul la foc mic si i se adauga ciocolata rupta bucati, amestecand continuu ca sa se topeasca. Cand amestecul s-a omogenizat, se trage de pe foc si se adauga laptelecondensat, amestecand energic cat sa se obtine o pasta groasa, uniforma.
  3. Se adauga pudra de alune si scortisoara, se amesteca si se pune la frigider pentru o noapte.
  4. Se scoate crema cu 5 minute inainte de servire si se intinde pe foi de clatite sau felii de aine.

Recomandari

Deserturi