- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Crema de ciocolata cu alune si scortisoara este un deliciu aromat caruia impatimitii de ciocolata nu ii vor putea rezista.
Ingrediente
- 150 gr unt, la temperatura camerei
- 80 gr alune
- 150 gr ciocolata neagra de menaj
- 250 ml lapte condensat
- 1 lingurita scortisoara pudra
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4 portii
Timp de preparare 30 minute
Timp de coacere 20 de minute
Timp de fierbere 10 minute
Timp de prajire 10 minute
Timp de asteptare 12 ore
- Alunele se pun in tava de cuptor si se prajesc 10 minute sau mai mult, in functie de gust. Apoi, dupa ce s-au racit, se macina si se cern pentru a obtine 50 gr pudra de alune.
- Se topeste untul la foc mic si i se adauga ciocolata rupta bucati, amestecand continuu ca sa se topeasca. Cand amestecul s-a omogenizat, se trage de pe foc si se adauga laptelecondensat, amestecand energic cat sa se obtine o pasta groasa, uniforma.
- Se adauga pudra de alune si scortisoara, se amesteca si se pune la frigider pentru o noapte.
- Se scoate crema cu 5 minute inainte de servire si se intinde pe foi de clatite sau felii de aine.