- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Aripioarele picante sunt gustoase, aromate si pe placul tuturor.
Ingrediente
- 500 gr aripioare de pui
- 100 gr faina
- 2 oua batute usor
- 100 gr pesmet nu foarte fin
- 1 lingura boia iute
- 1 lingurita piper pisat
- 1 lingurita praf de usturoi
- 1 lingurita sare iodata
- 1 lingurita praf de ceapa
- 200 ml ulei
PENTRU SOSUL DE BRANZA:
- 200 gr smantana
- 3 linguri branza framantata
- 3 linguri ceapa verde tocata marunt
- 1 catel usturoi tocat marunt
- 2 lingurite sos Worcestershire
- 2 lingurite zeama de lamaie
- sare
- piper
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6 portii
Timp de preparare 50 minute
- Speli aripioarele si le lasi sa se scurga. Pui faina intr-un vas nu foarte adanc, albusurile intr-un al doilea vas, iar pesmetul in al treilea vas. Amesteci pesmetul cu boiaua, piperul, praful de usturoi si de ceapa si sarea iodata.
- Treci aripile, pe rand, intai prin faina, apoi prin oua si la urma prin pesmet. Ca si la snitel, asigura-te ca sunt bine acoperite.
- Intr-o tigaie cu ulei incins, prajesti aripioarele pe ambele parti, pana se rumenesc si devin crocante. Servesti aripioarele fierbinti, inmuiate in sos de branza picant.
- Pentru sosul de branza zdrobesti branza cu o furculita si o amesteci cu smantana, pana obtii o pasta groasa. Adaugi celelalte ingrediente si omogenizezi. Pui sare si piper, dupa gust, apoi le servesti.