- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Friptura din muschi de cerb este considerata o delicatesa vanatoresca, fiind un preparat fin, cu arome intense.
Ingrediente
- 1 muschi de cerb (1,5-2 kg)
- 200 gr slanina
- 1 capatana de usturoi
- 1 morcov
- 1 telina
- 2 radacini de patrunjel
- 1 ceapa mare
- cimbru
- piper boabe
- 2 linguri cu ulei
- sare
PENTRU SOS:
- 1 lingura cu unt
- 1 lingura cu faina
- 175 gr smantana
- 175 ml vin rosu
- sare
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6-8 persoane
Timp de preparare 2 1/2 ore
- Curatati carnea de impuritati si stergeti (fara sa spalati) pe toata suprafata cu un prosop inmuiat in tuica sau alcool alb.
- Taiati slanina betisoare subtiri, curatati usturoiul si taiati fiecare catel in doua. Impanati muschiul facand taieturi oblice in care puneti slanina sau usturoi.
- Curatati legumele: ceapa, morcovul, telina si patrunjelul, taiati betisoare si asezati-le in strat alternativ intr-o tava mare de friptura.
- Asezati carnea peste legume, condimentati cu sare, cimbru si piper boabe, turnati ulei si o cana cu apa.
- Puneti tava in cuptorul fierbinte 1 ora la foc potrivit, apoi intoarceti carnea, adaugati vinul si continuati frigerea la foc moale. Scoateti friptura pe platou, taiati felii subtiri.
- Pregatiti sosul: inmuiati untul, adaugati faina in ploaie, omogenizati si subtiati cu vin rosu pus in 2-3 reprize. Lasati sa fiarba incet 1/4 ora. Treceti legumele prin sita sau mixati, amestecati cu sosul de friptura si smantana.
- Serviti langa carnea peste care ati turnat sosul de vin rosu, cu paine de casa si vin rosu.