- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Puiul la frigare este un preparat foarte gustos, perfect pentru mesele alaturi de cei dragi.
Ingrediente
- 1 pui
- 4-5 linguri cu ulei
- sare
- cimbru tocat
- piper macinat
- 6-8 catei de usturoi
- 1 frigare curata
PENTRU MAMALIGA:
- 300 gr malai
- 1 lingurita sare
- 1 litru apa calda
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
Timp de preparare 40 minute
- Goliti puiul dupa ce l-ati curatat, spalati-l pe dinauntru si pe dinafara si lasati-l sa stea 15 minute cu sarea pe el. Scurgeti apa si sangele stranse in golul stomacului, stergeti cu servetele tot puiul, apoi ungeti-l cu ulei. Treceti puiul intreg prin cimbru maruntit in amestec cu piper macinat, apoi infigeti-l in frigare curata.
- Frigeti pe jar pana cand se aureste usor. intepati pielea cu furculita si, cand nu mai iese lichid de la incheieturi, este gata.
- Stropiti cu mujdei de usturoi si transati puiul.Serviti bucatile de friptura pe farfurii, langa mamaliga calda si vin alb.