Pui la frigare-varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Puiul la frigare este un preparat foarte gustos, perfect pentru mesele alaturi de cei dragi.

Ingrediente

    • 1 pui
    • 4-5 linguri cu ulei
    • sare
    • cimbru tocat
    • piper macinat
    • 6-8 catei de usturoi
    • 1 frigare curata

    PENTRU MAMALIGA:

    • 300 gr malai
    • 1 lingurita sare
    • 1 litru apa calda

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

Timp de preparare 40 minute

  1. Goliti puiul dupa ce l-ati curatat, spalati-l pe dinauntru si pe dinafara si lasati-l sa stea 15 minute cu sarea pe el. Scurgeti apa si sangele stranse in golul stomacului, stergeti cu servetele tot puiul, apoi ungeti-l cu ulei. Treceti puiul intreg prin cimbru maruntit in amestec cu piper macinat, apoi infigeti-l in frigare curata.
  2. Frigeti pe jar pana cand se aureste usor. intepati pielea cu furculita si, cand nu mai iese lichid de la incheieturi, este gata.
  3. Stropiti cu mujdei de usturoi si transati puiul.Serviti bucatile de friptura pe farfurii, langa mamaliga calda si vin alb.

Recomandari

Friptura sau Gratar