Friptura de iepure

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Friptura de iepure este un preparat vanatoresc foarte gustos, aromat si apetisant.

Ingrediente

    • 1 iepure
    • 6-8 catei de usturoi
    • 150 ml ulei
    • slanina
    • 175 ml vin
    • sare
    • foi de dafin
    • piper boabe
    • 500 ml otet
    • usturoi
    • ceapa

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6-8 persoane

Timp de preparare 2 ore ( fara marinare)

  1. Curatati carnea de resturile de oase mici si par.Spalati iepurele in apa multa si asezati-l in marinata. Folositi si inima, ficatul si rinichii.
  2. Faceti marinata intr-un vas larg: 2 litri apa rece, 500 ml otet, sare, 3-4 foi de dafin, 1 ceapa taiata in felii si usturoi necuratat, amestecate cu lingura de lemn.Puneti carnea in zeama de marinat, lasati 24 ore.
  3. Pregatiti tava de friptura: turnati uleiul, impanati pulpele si spatele iepurelui cu usturoi si slanina si asezati-l in tava. Turnati peste carne o cana cu apa calda sau cu marinata, adaugati: piper boabe, foi de dafin si putina sare.
  4. Puneti tava in cuptor la foc potrivit pentru 1 ora.
  5. Adaugati vinul, stropiti friptura cu sosul in care se face, intoarceti cu grija iepurele sau transati-o cu lama ascutita a unui cutit. Continuati frigerea jumatate de  ora,apoi stingeti focul.
  6. Serviti friptura langa legume fierte (morcovi si cartofi) si salata de sezon. Este bun vinul rosu dens.

Recomandari

Friptura sau Gratar