- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Friptura de iepure este un preparat vanatoresc foarte gustos, aromat si apetisant.
Ingrediente
- 1 iepure
- 6-8 catei de usturoi
- 150 ml ulei
- slanina
- 175 ml vin
- sare
- foi de dafin
- piper boabe
- 500 ml otet
- usturoi
- ceapa
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6-8 persoane
Timp de preparare 2 ore ( fara marinare)
- Curatati carnea de resturile de oase mici si par.Spalati iepurele in apa multa si asezati-l in marinata. Folositi si inima, ficatul si rinichii.
- Faceti marinata intr-un vas larg: 2 litri apa rece, 500 ml otet, sare, 3-4 foi de dafin, 1 ceapa taiata in felii si usturoi necuratat, amestecate cu lingura de lemn.Puneti carnea in zeama de marinat, lasati 24 ore.
- Pregatiti tava de friptura: turnati uleiul, impanati pulpele si spatele iepurelui cu usturoi si slanina si asezati-l in tava. Turnati peste carne o cana cu apa calda sau cu marinata, adaugati: piper boabe, foi de dafin si putina sare.
- Puneti tava in cuptor la foc potrivit pentru 1 ora.
- Adaugati vinul, stropiti friptura cu sosul in care se face, intoarceti cu grija iepurele sau transati-o cu lama ascutita a unui cutit. Continuati frigerea jumatate de ora,apoi stingeti focul.
- Serviti friptura langa legume fierte (morcovi si cartofi) si salata de sezon. Este bun vinul rosu dens.