- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Chiftelutele din piept de pui sunt delicioase si au avantajul ca sunt mai usoare si pot fi consumate la orice ora si de toata lumea.Cei mici vor fi incantati de gust si aspect, iar cei mari le vor savura cu placere.
Ingrediente
- 500 gr mazare proaspata
- 500 gr carne tocata din piept de pui
- 1 ceapa
- 2 felii de paine
- 2 catei de usturoi
- 2 oua
- chimen macinat
- coriandru uscat
- ulei pentru prajit
- faina
- sare
- piper
Instructiuni de preparare
- Fierbi boabele de mazare in apa cu putina sare pana cand se inmoaie. Cand bobul de mazare se sfarama usor intre degete, surgi mazarea de apa si o lasi in strecuratoare sa se raceasca.
- Intr-un castron pui carnea tocata, ceapa si cateii de usturoi tocati marunt. Se adauga mazarea, painea inmuiata in apa si stoarsa bine, ouale, putin chimen macinat si putin coriandru,condimentand cu sare si piper, dupa gust.Se omogenizeaza compozitia si se baga in frigider pentru 30 de minute.
- Cu mana se modeleaza chiftele din compozitie, care se trec prin faina si se rumenesc pe ambele parti in ulei incins. Cand sunt gata se scot pe hartie absorbanta pentru a se scurge surplusul de grasime, apoi se servesc calde insotite de salata de rosii.