- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Curcanul in aluat este foarte gustos si aromat, fiind un preparat specific Craciunului.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 500 gr faina
- 1 lingura cu untura
- 200 ml lapte
- sare
PENTRU FRIPTURA:
- 1 curcan de 3-4 kg sau 1 curca de 2-3 kg
- 500 gr ciuperci
- sare
- piper macinat
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6-8 persoane
Timp de preparare 3-4 ore
-
Pregatiti pasarea: taiati aripile, tartita, capul, gatul cu gusa si ghearele. Din gusa faceti un aperitiv potrivit meselor de sarbatoare. Ceea ce va ramane poate fi folosit la pregatirea ciorbei de potroace sau a aspicului. Goliti pasarea, spalati in mai multe ape, scurgeti sangele dupa ce ati sarat pasarea pe dinauntru si spalati iar.
- Umpleti curcanul cu tocatura de ciuperci crude, putin sarate si piperate. Astupati orificiul pe unde l-ati umplut cu 1 felie de paine.
- Faceti un aluat din: faina, sare, untura si lapte nefiert. Framantati 10 minute, intindeti cu sucitorul tot aluatul si imbracati pasarea.
- Puneti pasarea in tava de friptura in care ati pus apa calda. Frigeti la foc potrivit 1 ora, stropiti aluatul cu apa sau cu sosul de friptura, intoarceti pasarea cu spatele in sus. Friptura este gata cand aluatul este ars.
- Stingeti focul. Scoateti friptura pe platou, inlaturati aluatul, ungeti pasarea cu unt si condimente.
Serviti portionat, cu umplutura alaturi.