- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Friptura din cap de piept este un preparat de nelipsit de pe masa de Craciun pentru ca este aromata, gustoasa si se prepara foarte usor.
Ingrediente
- 2 kg carne de porc
- 1 pahar cu vin alb
- 6-8 catei de usturoi
- piper boabe
- 1 lingura de cimbru faramitat
- 200 ml supa sau apa calda
- 1 lingura de busuioc uscat
- 1 lingura cu bulion
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6-8 persoane
Timp de preparare 2 1/2 ore
- Spalati carnea dupa ce ati curatat resturile de oase si alte impuritati, lasati-o pe un prosop curat sa se scurga.
- Puneti carnea in tava de friptura cu apa calda, piper boabe, putin cimbru, usturoiul necuratat de coaja si 1 lingurita cu sare. Lasati sa se friga la foc potrivit 1 ora, apoi intoarceti carnea, adaugati vinul, completati - daca nu mai are sos - cu apa calda si continuati sa supravegheati frigerea carnii.
- Cand este rumenita, puneti peste friptura bulionul de rosii (sau 1 pahar cu suc de rosii) si busuioc maruntit.
- Stingeti focul. Portionati friptura si serviti-o calda, cu garnitura de varza calita, orez, paste fainoase, broccoli sau conopida fiarta.
- Serviti friptura langa o salata asortata de muraturi, paine de casa si vin rosu sau rose.