Friptura din cap de piept- varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Friptura din cap de piept este un preparat de nelipsit de pe masa de Craciun pentru ca este aromata, gustoasa si se prepara foarte usor.

Ingrediente

    • 2 kg carne de porc
    • 1 pahar cu vin alb
    • 6-8 catei de usturoi
    • piper boabe
    • 1 lingura de cimbru faramitat
    • 200 ml supa sau apa calda
    • 1 lingura de busuioc uscat
    • 1 lingura cu bulion

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6-8 persoane

Timp de preparare 2 1/2 ore

  1. Spalati carnea dupa ce ati curatat resturile de oase si alte impuritati, lasati-o pe un prosop curat sa se scurga.
  2. Puneti carnea in tava de friptura cu apa calda, piper boabe, putin cimbru, usturoiul necuratat de coaja si 1 lingurita cu sare. Lasati sa se friga la foc potrivit 1 ora, apoi  intoarceti carnea, adaugati vinul, completati - daca nu mai are sos - cu apa calda si continuati sa supravegheati frigerea carnii.
  3. Cand este rumenita, puneti peste friptura bulionul de rosii (sau 1 pahar cu suc de rosii) si busuioc maruntit.
  4. Stingeti focul. Portionati friptura si serviti-o calda, cu garnitura de varza calita, orez, paste fainoase, broccoli sau conopida fiarta.
  5. Serviti friptura langa o salata asortata de muraturi, paine de casa si vin rosu sau rose.

Recomandari

Friptura sau Gratar