Gasca umpluta cu ciuperci

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Gasca umpluta cu ciuperci este o delicatesa culinara pe care o puteti prepara si dvs ori de cate ori aveti ocazia.

Ingrediente

    • 1 gasca
    • 250 gr ciuperci (7-10 ciuperci mijlocii)
    • 1 ceapa
    • verdeata tocata
    • sare
    • piper macinat
    • 1 ou
    • 1 felie de paine
    • 200 ml lapte dulce
    • 100 gr costita afumata
    • 3 linguri cu unt
    • 200 ml vin alb
    • cimbru
    • menta

Instructiuni de preparare

  1. Se curata pasarea, se parleste pe flacara vie, se freaca usor cu malai si se spala cu apa rece. Se goleste de intestine, apoi se inlatura, capul, aripile, gatul, picioarele, ficatul, pipota, inima si se spala iar.
  2. Se sareaza pasarea pe dinafara si se unge cu unt si cu un amestec de cimbru, piper, menta si se lasa jumatate ora.
  3. Separat se pregateste umplutura: ciupercile se curata, se spala in multe ape, se taie felii subtiri. Se pun cu ceapa tocata si 1 lingura cu unt pe foc mic sa scada.
  4. Se racesc, se amesteca peste ele oul, verdeata, miezul de paine faramitat bine, sare, piper macinat si costita tocata fin. Amestecul se omogenizeaza, se inmoaie cu lapte dulce. Se umple gasca si se pune in tava de friptura cu unt, 1 ceasca cu apa, frunze de menta.
  5. Laptele ramas se toarna usor peste gasca pregatita cu sare, cimbru, piper si menta.
    Tava se pune la cuptor pentru 2-3 ore, la foc potrivit Friptura se stropeste des cu sosul in care se face.
  6. Se scoate pasarea, se pune pe platou, se portioneaza, se inconjoara de umplutura sau de ficatei de pasare trasi in unt si se serveste totul fierbinte, stropit cu sos si acompaniat de pireuri fine de castane, de cartofi, de mazare, de conopida. Alaturi: paine proaspata de casa si vin rosu.

Recomandari

Friptura sau Gratar