Ciocanele de pui cu sos alb

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Ciocanelele de pui cu sos alb sunt foarte gustoase si aromate, ele fiind perfecte pentru masa de pranz sau de ce nu si la cina, alaturi de o salata de cruditati.

Ingrediente

    • 4 ciocanele de pui
    • 250 gr mazare
    • 2 ardei grasi galbeni
    • 50 gr unt
    • chilli
    • piper macinat
    • 1 kg cartofi mici
    • 2 ardei grasi rosii
    • 1 morcov mic
    • ulei
    • sare
    • marar

    PENTRU SOS:

    • zeama de la 1/2 lamaie
    • 1 varf  cutit praf de chilli
    • 300 gr iaurt natur
    • 1 varf cutit patrunjel uscat
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Spala cartofii si lasa-i sa fiarba in coaja 30 de minute, in apa cu sare.
  2. Intre timp, spala ciocanelele si unge-le cu ulei si chilli, apoi rumeneste-le in ulei incins. Ca sa se patrunda mai bine fierbe-le inainte vreo 15 minute.
  3. Separat, trage in unt ardeii si morcovul taiat in bastonase si mazarea fiarta separat.
  4. Pregateste sosul intr-un bol: amesteca iaurtul cu zeama de lamaie, patrunjelul uscat si presara chilli. Adauga putina sare si sosul este gata, fiind mult mai aromat daca este tinul la frigider 20 de minute inainte de a fi consumat.
  5. Asaza pe o farfurie cate un ciocanel, o mana de legume si patru cartofi curatati de coaja. Toarna sos de iaurt si decoreaza cu marar verde tocat fin, apoi se poate servi.

Recomandari

Friptura sau Gratar