Somon cu sos de unt si lamaie

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Somonul cu sos de unt si lamaie este un preparat sanatos, foarte gustos si plin de vitamine, pe care il puteti prepara chiar si in ocaziile speciale din viata dvs.

Ingrediente

    • 20 gr unt, la temperatura camerei
    • o lingura suc proaspat de lamaie
    • cimbru uscat
    • sare
    • piper dupa gust
    • 60 gr spanac tanar
    • un file de somon de 250 gr
    • o rosie mica taiata in doua pe lungime
    • o lingura ulei
    • o felie de lamaie pentru servire

Instructiuni de preparare

  1.  Se amesteca bine intr-un bol untul, sucul de lamaie, cimbrul, sarea si piperul intr-un bol mic, apoi se da deoparte.
  2. Se pune  spanacul intr-o oala mica de apa clocotita, opareste-l si apoi scoate-l la scurs. Pune-l pe un platou si acopera-l cu o folie pentru a-l mentine cald.
  3. Pregateste gratarul. Unge o tava de aluminiu cu ulei si pune peste la prajit, cu pielea in jos si jumatatile de rosii, presara piper si gateste-l pentru 4 minute.
  4. Pune rosiile pe farfurie. Ia pestele din tava, indepartandu-i pielita. Pune spanacul langa rosii si deasupra sa asaza fileul de peste. Pune sosul peste peste si decoreaza cu felii de lamaie.

Recomandari

Friptura sau Gratar