- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Puiul cu lamai coapte si oregano este un preparat acrisor, aromat si foarte usor de preparat.
Ingrediente
- o lingura coaja rasa de lamaie
- sucul de la 2 lamai
- 50 gr oregano proaspat, tocat (sau o lingura oregano uscat)
- 2 linguri ulei de masline, plus putin pentru a unge gratarul
- sare mare
- piper proaspat macinat
- 4 jumatati de pui
- 4 lamai, taiate in doua pe orizontala
- crengute de oregano (optional)
Instructiuni de preparare
- Pentru marinata se amesteca intr-un bol mic sucul si coaja de lamaie, oregano, ulei, doua linguri de sare mare si o lingurita de piper. Imparte marinata in doua pungi de plastic in care vei pune bucatile de pui. Inchide-le bine si lasa la marinat la temperatura camerei timp de 30 de minute, intorcand pungile din cand in cand.
- Pregateste gratarul, ai grija ca temperatura sa fie una medie si unge-l cu ulei. Scoate puiul de la marinat si usuca-l usor cu prospele de hartie. Pune puiul la fript, cu partea cu pielita in sus. Intoarce-l de pe o parte pe alta pentru a te asigura ca se patrunde uniform.
- Ia puiul de pe gratar si pune-l pe un fund de taiat. Acopera cu folie si lasa-l asa timp de 10 minute. Apoi pune jumatatile de lamai pe grill, cu partea taiata in jos si coace-le timp de 8-10 minute.
- Taie bucatile de pui in felii mai mici si serveste cu lamai coapte si decoreaza cu crengute de oregano.