- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Pentru momentele cand doriti sa mancati ceva delicioc, plin de vitamine, dar care sa nu va solicite pre mult in bucatarie este cazul sa preparati rasolul de vaca. Pentru un aspect desavarsit il puteti servi alaturi de legumele fierte.
Ingrediente
- 1,500 kg rasol de vaca cu os
- 1 ceapa mare
- 1 patrunjel
- 2,500 litri apa fierbinte
- 1 morcov
- 500 gr telina
- sare
Instructiuni de preparare
- Se pune apa intr-o oala pe foc si cand incepe sa fiarba se pune rasolul si ceapa curatata dar lasata intreaga. Se lasa sa fiarba pe foc mic, iar cand a facut spuma se curata cu o spumiera.
- Dupa o ora de fiert se oun legumele curatate si spalate, se adauga sare si se lasa sa fiarba in continuare la foc mic; numai asa carnea fierbe mai repede, sau se poate fierbe in oala sub presiune.
- Cand carnea se desprinde de pe os este gata fiarta. Se scoate carnea din oala, se dezoseaza si se serveste cu mujdei de usturoi, cu sos de ciuperci, cu salata de sfecla cu hrean, sau cu sos de mustar.
- Din supa ramasa in oala se poate prepara o supa cu galuste din gris, cu taitei sau cu zdrente.