- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Muschiul de vita la cuptor este un preparat delicat, aromat si oarecum usor de preparat. Fie ca il preparati ca sa il consumati cald sau rece este mereu o placere sa savurezi o portie de friptura de vita bine preparata.
Ingrediente
- 1 bucata de 1,5 kg muschi de vita
- 100 ml vin
- 1 ceapa
- 2 cuisoare
- 200 gr ciuperci
- 200 gr costita de porc
- 6 boabe de p[iper
- sare
- 1 crenguta de cimbru
- 4 catei de usturoi
- unt
- ulei
Instructiuni de preparare
- Se curata muschiul de pielite, se impaneaza cu usturoi, se sareaza, se unge cu ulei, se leaga cu sfoara si se lasa asa o ora, apoi se pune intr-o tava putin ulei si unt, se infierbanta, se adauga muschiul, se lasa sa se albeasca pe toate partile intorcandu-l, ca sa nu-si piarda sangele si sucurile cand se frige.
- Dupa ce muschiul s-a albit, se pun in tava felioare de costita, se adauga o cescuta cu apa, ceapa in care se infig cuisoarele, cimbru, boabe de piper si se introduce tava la cuptor, la foc moderat.
- Din cand in cand se intoarce muschiul si se uda cu sosul din tava. Dupa o ora se adauga vinul si ciupercile si se lasa in continuare in cuptor sa fiarba.
- Cand intra furculita usor in carne, friptura este gata, se scoate tava din cuptor si se lasa sa se racesca. Friptura de vita nu se taie felii cat timp este fierbinte. Se lasa sa se racoreasca bine, apoi se taie felii care se pun in sosul fierbinte si se servest cu sosul de ciuperci.