- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Costita de miel este un preparat specific mesei de Paste alaturi de cei dragi.
Ingrediente
- 1 kg costita, usturoi
- 75 ml de ulei
- sare
- patrunjel verde
- 1 lingura cu unt
- cimbru
- 1 lingurita cu boia de ardei
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Costita se curata de pielite si de oase si se tine o ora in apa rece cu o lingura cu otet ca sa-si piada mirosul specific
- . Carnea se spala cu apa rece, se pune intr-o forma cu ulei, dupa care se introduce forma in cuptorul cald. Dupa 1 ora friptura se intoarce si se sareaza. Se mai adauga apa daca este nevoie, se condimenteaza cu cimbru si se coloreaza cu boia de ardei dulce.
- Se lasa la cuptor inca 30 de minute si, cand este gata, se adauga 1 lingura cu unt si 1 lingura cu patrunjel verde tocat.
- Friptura se mai tine 5 minute in cuptor, dupa care se scoate si se serveste cu legume rasol si salata de sezon, langa paine proaspata si vin alb sec.