Costita de miel

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Costita de miel este un preparat specific mesei de Paste alaturi de cei dragi.

Ingrediente

    • 1 kg costita, usturoi
    • 75 ml de ulei
    • sare
    • patrunjel verde
    • 1 lingura cu unt
    • cimbru
    • 1 lingurita cu boia de ardei

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

  1. Costita se curata de pielite si de oase si se tine o ora in apa rece cu o lingura cu otet ca sa-si piada mirosul specific
  2. . Carnea se spala cu apa rece, se pune intr-o forma cu ulei, dupa care se introduce forma in cuptorul cald. Dupa 1 ora friptura se intoarce si se sareaza. Se mai adauga apa daca este nevoie, se condimenteaza cu cimbru si se coloreaza cu boia de ardei dulce.
  3. Se lasa la cuptor inca 30 de minute si, cand este gata, se adauga 1 lingura cu unt si 1 lingura cu patrunjel verde tocat.
  4. Friptura se mai tine 5 minute in cuptor, dupa care se scoate si se serveste cu legume rasol si salata de sezon, langa paine proaspata si vin alb sec.

Recomandari

Friptura sau Gratar