Muschi Chateaubriand- varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Muschiul Chateaubriand este o friptura de vita gustoasa, aromata si usor de preparat.

Ingrediente

    • 1 kg muschi de vita
    • 1 lingura cu unt
    • sare
    • piper macinat

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

Timp de preparare 1 ora

  1. Muschiul se sterge cu un prosop curat, inmuiat in tuica. Asezati carnea pe un fund de lemn si taiati pe lung cate o fasie subtire de pe partile laterale. Partea groasa din mijloc o ungeti cu putin unt si o piparati usor, apoi o prindeti de partile subtiri pe care le-ati taiat. Legati muschiul cu ata curata, puneti-l pe gratar dublu ca sa-1 puteti intoarce des.
  2. Puneti gratarul direct pe jar pentru ca friptura sa prinda crusta, dar o frigeti inaltand gratarul, pentru ca sa se patrunda fara sa se arda.
  3. Friptura este gata dupa 3/4 ora. Scoateti atele, lasati carnea pe fundul de lemn, scoateti partile laterale care s-au ars, ungeti partea din mijloc cu unt, sarati dupa voie si taiati-o felii.
  4. Serviti friptura cu legume sote, salata verde si vin rosu.

Recomandari

Friptura sau Gratar