- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Muschiul Chateaubriand este o friptura de vita gustoasa, aromata si usor de preparat.
Ingrediente
- 1 kg muschi de vita
- 1 lingura cu unt
- sare
- piper macinat
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
Timp de preparare 1 ora
- Muschiul se sterge cu un prosop curat, inmuiat in tuica. Asezati carnea pe un fund de lemn si taiati pe lung cate o fasie subtire de pe partile laterale. Partea groasa din mijloc o ungeti cu putin unt si o piparati usor, apoi o prindeti de partile subtiri pe care le-ati taiat. Legati muschiul cu ata curata, puneti-l pe gratar dublu ca sa-1 puteti intoarce des.
- Puneti gratarul direct pe jar pentru ca friptura sa prinda crusta, dar o frigeti inaltand gratarul, pentru ca sa se patrunda fara sa se arda.
- Friptura este gata dupa 3/4 ora. Scoateti atele, lasati carnea pe fundul de lemn, scoateti partile laterale care s-au ars, ungeti partea din mijloc cu unt, sarati dupa voie si taiati-o felii.
- Serviti friptura cu legume sote, salata verde si vin rosu.