- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Puiul toscan este un preparat satios si rapid, pe care il puteti servi atat rece cat si cald.
Ingrediente
- 4 pulpe superioare de pui
- 3 linguri pasta de rosii
- 4 catei de usturoi
- 1 ceapa
- 4 linguri ulei de masline busuioc
- maghiran
- cimbrisor
- salvie uscata
- 10 boabe de piper negru
- sare
- piper macinat
- frunze de patrunjel
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4 portii
Timp de preparare 1 ora
- Dezosezi pulpele, le cureti de piele, le speli si le usuci bine. Tai pulpele de-a lungul, formand felii mai subtiri, pe care le poti bate mai usor.
- Intr-un bol, intinzi pasta de rosii amestecata cu ceapa tocata fin, usturoiul pisat, sare si piper macinat. Ungi feliile de carne cu un strat mai gros de sos, apoi presari ierburile: busuioc, maghiran, cimbrisor si salvie. Daca doresti, poti presara piper alb. Rulezi feliile astfel unse, le fixezi cu scobitori, apoi le pui intr-o tava unsa cu ulei si torni apa sau, daca vrei,1 pahar cu vin. Adaugi si 10 boabe de piper si lasi tava in cuptorul bine incins, timp de 20 de minute.
- Cand sunt gata, asezi rulourile pe un platou ornat cu frunze de patrunjel. Servesti puiul cu garnitura de cartofi natur, legume, orez sau mazare. Este delicios si nemaipomenit pentru o masa rapida.