- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Pestele prajit cu sos picant de ardei copti este un preparat foarte bun si satios, numai bun pentru un pranz plin de vitamine.
Ingrediente
- 4 buc crap sau somn de 150 gr fiecare
- 1 lingurita sos tabasco
- sare
- piper macinat
PENTRU SOSUL PICANT:
- 5 ardei kapia rosii
- 4 rosii mari
- 2 linguri patrunjel verde tocat
- 2 fire ceapa verde, tocata marunt
- 4 catei de usturoi zdrobiti
- 1 lingurita otet din vin rosu
- sare
- piper macinat
- ulei
Instructiuni de preparare
- Pentru prepararea sosului, coaceti ardeii kapia pe tabla, atat cat este nevoie ca sa se curete de coaja. Puneti ardeii copti intr-o punga si lasati-i sa stea 10 minute, apoi curatati-i de coaja si de seminte, fara sa ii spalati. Spalati rosiile, scoateti semintele, apoi impreuna cu ardeii tocatei-le marunt.
- Frecati usturoiul cu putina sare, amestecati cu rosiile, ardeii, ceapa si patrunjelul. Adaugati putin ulei, sarre, piper macinat si otet si amestecati sosul. daca va place gustul picant puteti adauga si un ardei iute tocat marunt.
- Ungeti bucatile de peste cu putin sos tabasco, pudrati cu sare si piper, apoi prajiti-l in ulei incins, pe ambele parti.
- Pestele se serveste cald, cu sosul de rosii si ardei si cu paine calda.