- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Somnul prajit in sos de vin este o delicatesa culinara, foarte buna si aromata.
Ingrediente
- 4 buc somn
- 2 linguri unt
- 2 linguri faina
- 250 ml supa de peste
- 250 ml vin alb sec
- ulei sau unt pentru prajit
- 2 lignuri capere
Instructiuni de preparare
- Faceti putina supa de peste fierband in apa cu sare o coada, un cap de peste sau 1 peste mai mic. strecurati zeama si folositi-o la prepararea sosului.
- Puneti untul la incins, prajiti in el faina, ca pentru ciulama. Frecati energic cu o lingura de lemn, incorporati vinul, supa de peste si caperele. Lasati sa fiarba 3 minute la foc mic, adaugati sare si piper, apoi luatu sosul de pe foc si pastrati-l cald.
- Pudrati pestele cu sare si piper, apoi prajiti-l in unt. cand etse gata puneti-l pe un platou, turnati sosul preparat peste el si serviti imediat.