- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Somonul picant la tigaie trebuie sa il incercati pentru ca are un gust deosebit, aromat si este foarte usor de preparat.
Ingrediente
- 4 buc somon
- 1 catel de usturoi
- 1 lingurita ghimbir proaspat ras
- 1 varf de cutit praf de curry
- 1 varf de cutit chimen macinat
- 1/2 lingurita boia iute
- 2 lamai
- 130 ml ulei de masline
- 1 lingura patrunjel verde tocat
- sare
Instructiuni de preparare
- Zdrobiti usturoiul cu sare grunjoasa, apoi frecati pana obtineti o pasta. Adaugati ghimbirul si continuati sa frecati pasta. puneti apoi praful de curry, chimenul si sucul de la cele 2 lamai, frecati si incorporati 100 ml de ulei de masline si patrunjelul tocat.
- Ungeti bucatile de peste cu amestecul preparat si lasati-le la frigider 10 minute, sa se marineze.
- Incingeti restul de ulei si prajiti pestele la foc mediu, 3-4 minute pe fiecare parte, apoi serviti cu garnitura de legume natur.