- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Curcanul umplut etse un preparat specific sarbatorilor de Craciun, foarte gustos si aromat.
Ingrediente
- 1 curcan de 4-5 kg
- 6-10 ciuperci (sau 3-4 trufe negre)
- 10-12 felii de slanina
- 500 gr carne tocata de porc
- 2 oua
- 2-3 linguri de coniac
- sare
- piper macinat
- 1 felie de paine
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 8-10 persoane
Timp de preparare 4 ore
- Spalati curcanul pe dinauntru si pe dinafara, sarati usor. Inlaturati: aripile, gatul cu gusa, capul si ghearele, apoi lasati pasarea asezata pe prosop curat ca sa se scurga.
- Curatati ciupercile - de preferat sa folositi trufe - inlaturati coditele, taiati felii subtiri, spalati si scurgeti, apoi stropiti cu coniac. Impartiti ciupercile in doua: o parte o amestecati cu carnea tocata, iar ceea ce a ramas se introduce usor sub pielea pasarii, in dreptul pieptului.
- Peste carnea tocata puneti ouale batute, sare, piper macinat, o felie de paine faramitata si coditele ciupercilor tocate marunt. Framantati amestecul cu mana, umpleti curcanul.
- Inveliti pasarea cu felii subtiri de slanina, puneti sa se friga pe spate intr-o cratita sau tava de friptura. Dupa 1 ora lasati pasarea pe o parte. (Daca n-ati cusut golul pe unde ati pus umplutura, acoperiti cu o felie de paine).
- Lasati sa se friga la foc moderat inca o ora, intoarceti iar pasarea, frigeti inca 2 ore. Scoateti curcanul, portionati carnea si umplutura, apoi serviti cu paine de casa si vin alb sau rosu.