Fleica pe pat de legume

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Fleica pe pat de legume este un preparat specific iernii pe care il puteti prepara chiar si de Craciun.

Ingrediente

    • 1 kg fleica de porc
    • 1 ardei gras
    • 1 lingura piper boabe
    • 200 ml vin alb
    • 4 morcovi
    • 4 cepe
    • 5 catei de usturoi
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Fasoneaza fleica, sa fie ca un dreptunghi.Impaneaz-o cu usturoi si ruleaz-o strans, apoi leag-o cu sfoara. Curata ceapa si morcovii, iar ceapa tai-o in doua iar morcovii fasii pe lungime.
  2. Intr-un vas termorezistent inalt, pune apa cam de un deget si boabele de piper. Asaza un pat de ceapa, fasii de morcov si ardei gras, si asaza fleica deasupra. Sareaza, dupa gust, si baga vasul la cuptor, la foc iute 10 minute.
  3. Dupa cele 10 minute, da focul mai mic si lasa fleica sa se rumeneasca, stropind-o din cand in cand cu sosul din tava.

Recomandari

Friptura sau Gratar