- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Carnea de miel la cuptor cu anghinare si mazare, este un preparat de origine Calabrese, care este pregătit special pentru Paşte.Aspectul deosebit si gustul desavarsit al preparatuli va aduce numai laude si vorbe bune.
Ingrediente
- 1 kg carne de miel
- 400 gr anghinare
- 500 ml supa de legume
- 2 catei de usturoi
- 2 cepe
- 5 linguri ulei de masline
- 50 gr pemet
- 5 felii paine
- 80 gr parmezan ras
- 450 gr mazare congelata
- 200 ml vin rosu
- patrunjel verde tocat
- sare si piper macinat
Instructiuni de preparare
- Carnea de miel se spala si se taie cubulete, se condimenteaza cu sare si piper si se baga la frigider. Se pune pe foc o tigaie cu putin ulei de masline, in care se caleste o ceapa tocata marunt. Cand ceapa incepe sa se rumeneasca se adauga mazarea congelata si bucatile de anginare taiate mai mici. Se acopera tigaia cu un capac si se lasa sa fiarba pana cand sunt toate ingerdiente aproape fierte.Se adauga zeama de supa si se potriveste gustul de sare si piper.
- Cealalta ceapa se toaca marunt si se caleste in alta tigaie cu ulei de msline. Cand ceapa incepe sa se rumeneasca se adauga bucatile de carne de la frigider.Cand carnea incepe sa se rumeneasca se adauga vinul si se fierbe la foc moderat, acoperit cu un capac, 20 de minute pana cand sosul incepe sa se ingroase.
- Se incalzeste cuptorul la 220 de grade Celsius.Se ia o tava suficient de mare ca sa incapa toate ingredientele si asezati carnea de miel cu sosul de vin, turnati apoi mazarea cu anghinarea.
- Intr-un castron amestecati feliile de paine inmuiate in apa si scurse,pesmetul, parmezanul ras,patrunjelul tocat, usturoiul pisat, adaugand putin piper macinat. Se amesteca bine ingredientele apoi se toana in tava peste mazare si anghinare.Se adauga supa de legume si acoperiti vasul cu un capac sau cu folie de aluminiu.
- Se baga tava la cuptor pentru 20 de minute, apoi se scoate, se ia folia de aluminiu sau capacul si se mai baga inca 20 de minute, pentru a se rumeni crusta de pesmet.