- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Unul dintre cele mai populare feluri de mancare din Grecia, souvlaki sau souvlakia inseamna frigarui din carne de porc, miel, vita sau peste (peste-spada, de preferinta), fara legume de cele mai multe ori, rumenite apetisant pe gratar.
Ingrediente
- 500 gr carne de pui, vita sau miel
- 200 gr kaiser
- 6-8 cartofi
- 1 ceapa rosie mare
- 2 ardei grasi sau kapia
- 2 rosii
- ulei de masline
- sare si piper
- bete de frigarui
PERNTRU SOSUL TZATZIKI:
- 400 gr iaurt natur
- 2 castraveti
- marar
- sare si piper
Instructiuni de preparare
- Carnea se spala sub jet de apa rece, se usuca cu servete absorbante, apoi se taie cubulete care se condimenteaza cu sare si piper. Se spala rosiile, capa si asrdeii se curata si se taie bucati mari.
- Cand va hotarati sa faceti acest preparat sa puneti betele de frigariu, daca sunt din lemn, cu o seara inainte in apa rece.
- Se asaza pe betele de frigarui intercalate, bucati de carne si de legume, iar la final se stropesc cu ueli de masline si se pun la fript pe gratar.
- Se curata cartofii si se taie pai pentru a fi prajiti.Kaiserul se taie felii care se calesc in ulei incins.
- Se amesteca intr-un castron iaurtul, castravetii cuaratati de coaja si taiati cubulete mici, si maratul tocat fin, si se odtine un dressing care se condimenteaza dupa gust, cu sare si piper.
- Pe un platou se asaza frigaruile, cartofii prajiti si bucatile de kaiser care se stropesc cu sos Tzatziki.