Rulada de carne de miel

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Pentru cei care nu iubesc in mod deosebit drobul traditional de Paste din carne de miel, aceasta rulada poate fi o optiune delicioasa pentru invitatii nostri.

Ingrediente

    •  o pulpa de miel dezosata
    • 100 gr costita afumata
    • 150 gr carnaciori
    • 50 gr pasta de tomate
    • 100 gr cascaval
    • 1 ardei iute
    • 150 gr ciuperci
    • 3 oua
    • 50 gr pesmet
    • 100 gr ceapa
    • o legatura marar
    • 100 ml ulei
    • sare si piper

Instructiuni de preparare

  1. Pulpa  de miel se dezoeaza, apoi se bate cu ciocanelul de snitele penrtu a o intinde, se condimenteaza cu sare si piper si se baga in frigider pana cand este gata umplutura.
  2. Pentru umplutura, se caleste ceapa in ulei incins,iar cand incepe sa devina sticloasa se adauga ciupercile taiate felii, mararul tocat fin si se condimenteaza cu sare si piper. Se lasa sa fiarba inabusit pana cand scade zeama lasata de ciuperci, apoi se opreste aragazul si se lasa sa se raceasca. Cand compozitia de umplutura este racita complet se adauga un ou crud, carnaciorii taiati rondele, costita afumata taiata cubulete, cascavalul si 2 oua fierte date pe razatoarea mare.Se amesteca compozitia si se adauga ardeiul iute taiat marunt.
  3. Se scoate pulpa de miel din frigider, se intinde, apoi se toarna umputura care se intinde uniform, apoi incepe sa se ruleze carnea care se leaga la final cu ata alimentara sau se prinde cu scobitori.
  4. Rulda formata se tavaleste prin pesmet, apoi se pune intr-o tava unsa cu ulei si se baga in cuptorul incins pana cand se rumeneste frumos.
  5. Din cand in cand se stropeste rulada cu sosul din tava pentru a se rumeni pe toate partile. Cand rulada este gata se serveste stropita cu pasta de tomate si cu frunze de marar si patrunjel verde.

Recomandari

Friptura sau Gratar