Friptura de caprioara

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Friptura de caprioara este o friptura aromata, foarte frageda si apetisanta.

Ingrediente

    • 1 pulpa marinata
    • 200 gr slanina afumata
    • sare
    • 150 ml ulei
    • 200 ml apa
    • piper boabe
    • 175 ml vin

    PENTRU MARINAT:

    • 1litru apa
    • 175 ml otet
    • 1 lingura  sare
    • 2 cepe
    • 1 foaie dafin
    • usturoi
    • solutie pentru marinat

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6-8 persoane

  1. Scoti pulpa din solutia pentru marinare unde a stat 10 ore, o bati cu un batator de lemn, o ungi cu putin ulei si o acoperi cu fasii subtiri de slanina afumata.
  2. Legi pulpa cu sfoara curata, o asezi in tava de friptura cu apa si ulei, sarezi si adaugi cateva boabe de piper, dupa care introduci friptura in cuptor. Frigi la foc mare 1 ora, apoi o intorci cu atentie, adaugi vinul si continui frigerea.
  3. Cand este bine rumenita, scoti friptura si o servesti fara slanina in care a fost imbracata (care se arunca), taiata felii groase si garnisita cu legume sote, cu paine proaspata si salata de sezon.
  4. Friptura de caprioara potrivita cu vinul rosu. Servesti friptura cu putina paine de casa sau cu garnitura de cartofi fierti sau sote.

Recomandari

Friptura sau Gratar