- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Friptura de caprioara este o friptura aromata, foarte frageda si apetisanta.
Ingrediente
- 1 pulpa marinata
- 200 gr slanina afumata
- sare
- 150 ml ulei
- 200 ml apa
- piper boabe
- 175 ml vin
PENTRU MARINAT:
- 1litru apa
- 175 ml otet
- 1 lingura sare
- 2 cepe
- 1 foaie dafin
- usturoi
- solutie pentru marinat
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6-8 persoane
- Scoti pulpa din solutia pentru marinare unde a stat 10 ore, o bati cu un batator de lemn, o ungi cu putin ulei si o acoperi cu fasii subtiri de slanina afumata.
- Legi pulpa cu sfoara curata, o asezi in tava de friptura cu apa si ulei, sarezi si adaugi cateva boabe de piper, dupa care introduci friptura in cuptor. Frigi la foc mare 1 ora, apoi o intorci cu atentie, adaugi vinul si continui frigerea.
- Cand este bine rumenita, scoti friptura si o servesti fara slanina in care a fost imbracata (care se arunca), taiata felii groase si garnisita cu legume sote, cu paine proaspata si salata de sezon.
- Friptura de caprioara potrivita cu vinul rosu. Servesti friptura cu putina paine de casa sau cu garnitura de cartofi fierti sau sote.