- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Friptura de caprioara servita rece este un aperitiv delicios dar se poate servi cu succes si la micul dejun.
Ingrediente
- 1 pulpa din spate (marinata)
- 1 capatana de usturoi
- 200 gr slanina alba sau afumata
- 4 linguri cu ulei
- sare
- 200 l apa sau supa de carne sau zarzavat
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Cureti carnea de par si pielite, scoti doar pulpa si o speli, apoi o marinezi o zi intreaga.
- Faci solutia de marinat intr-un vas mare: 1 litru apa, 500 ml de otet, 1 ceapa taiata in doua, 1 morcov, mult usturoi, sare, 1 crenguta de cimbru, 1 crenguta de maghiran sau de menta, 2 foi de dafin, piper boabe. Folosesti marinata rece sau o fierbi 10 minute, apoi pui carnea in solutie calda.
- Pui carnea in zeama aceasta, o scoti dupa o zi, o stergi cu un prosop curat, o crestezi oblic si o impanezi cu slanina si usturoi. Freci carnea cu sare si cimbru si o pui in tava de friptura cu ulei si 1 cana de supa.
- Frigi carnea la foc tare 1 ora, apoi o intorci. Stropesti cu zeama in care se face. O scoti dupa 2 ore, o lasi sa se raceasca, apoi o tai felii.