- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Friptura de porc cu sumac este reteta perfecta pentru un pranz delicios, aromat si foarte satios in acelasi timp.
Ingrediente
- 1 kg cotlet de porc
- 2 cepe
- 1 lingurita sumac
- ulei
- 1 kg cartofi
- 10 rosii cherry
- piper rosu
- sare
Instructiuni de preparare
- Pune 6 liguri cu ulei intr-o tigaie, taie cotletul in felii groase de un deget, rumeneste-le rapid pe ambele parti, scoate-le si aranjeaza-le intr-o tava de copt, pudrandu-le cu putina sare.
- In uleiul ramas, caleste ceapa curatata si taiata in felii. Cand ceapa a devenit sticloasa, adauga sumacul, o jumatate de lingurita cu piper rosu zdrobit intre degete, un pahar cu apa si lasa sa dea in cateva clocote.
- Intre timp, curata cartofii si taie-i in sferturi, spala rosiile si taie-le in jumatati, apoi adauga cartofii si rosiile in tava, langa carne.
- Toarna sosul de cepa peste carne, adauga cateva linguri cu apa si stropeste cartofii cu putin ulei. Baga tava la cuptor pentru 30 de minute la foc potrivit, apoi servetse imediat decorand cu marar verde.