- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Friptura pe gratar este un preparat perfect pentru un fel principal gustos si foarte aromat.
Ingrediente
- 6-8 bucati de carne macra de porc sau de vitel
- sare
- piper
- 6-8 catei de usturoi
- 2 linguri cu mustar
- 2 linguri cu unt
- cimbru
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6-8 persoane
Timp de preparare 1 1/4 ore
- Spalati carnea, transati bucatile de friptura, bateti cu ciocanul de lemn fiecare bucata si ungeti cu mustar in strat subtire.
- Asezati feliile de carne unele peste altele, puneti-le la congelator pentru 1/4 ora. Puneti friptura pe gratar si gratarul pe jar. Lasati carnea sa prinda crusta, intoarceti gratarul si repetati operatiunea.
- Sprijiniti gratarul pe 2 bucati de lemn ca sa nu se arda carnea, dar sa se friga bine. Cand scoateti friptura pe farfurii, sarati, ungeti cu unt si piperati. Presarati cimbru peste friptura.
- Serviti langa legume fierte sau varza calita cu paine de casa, salata de muraturi si vin alb.