Friptura pe gratar

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Friptura pe gratar este un preparat perfect pentru un fel principal gustos si foarte aromat.

Ingrediente

    • 6-8 bucati de carne macra de porc sau de vitel
    • sare
    • piper
    • 6-8 catei de usturoi
    • 2 linguri cu mustar
    • 2 linguri cu unt
    • cimbru

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6-8 persoane

Timp de preparare 1 1/4 ore

  1. Spalati carnea, transati bucatile de friptura, bateti cu ciocanul de lemn fiecare bucata si ungeti cu mustar in strat subtire.
  2. Asezati feliile de carne unele peste altele, puneti-le la congelator pentru 1/4 ora. Puneti friptura pe gratar si gratarul pe jar. Lasati carnea sa prinda crusta, intoarceti gratarul si repetati operatiunea.
  3. Sprijiniti gratarul pe 2 bucati de lemn ca sa nu se arda carnea, dar sa se friga bine. Cand scoateti friptura pe farfurii, sarati, ungeti cu unt si piperati. Presarati cimbru peste friptura.
  4. Serviti langa legume fierte sau varza calita cu paine de casa, salata de muraturi si vin alb.

Recomandari

Friptura sau Gratar