- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Fileul Wellington este preparatul perfect pentru o cina festiva cand doriti sa surprindeti, mai ales daca aveti alaturi si o sticla de vin rosu.
Ingrediente
- 800 gr muschi file de vitel
- 400 gr ciuperci de cultura
- 50 gr unt
- 4 linguri cu vermut
- 1 lingura cu ulei
- 3 linguri cu faina
- 1 galbenus de ou
- sare
- piper macinat
- patrunjel tocat
PENTRU ALUAT:
- 100 gr margarina
- 2 linguri cu otet
- 175 ml apa calda
- sare
- 300 gr faina
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
Timp de preparare 1 1/2 ora
- Pregatiti aluatul nisipos: inmuiati margarina pusa intr-un vas emailat asezat pe flacara mica, turnati faina, amestecati repede cu lingura, trageti vasul de pe foc. Puneti 1/2 lingurita cu sare, turnati cate putina apa si framantati aluatul. In apa calda turnati 2 linguri cu otet (are calitatea de a fragezi aluatul). Cand aluatul se desprinde de mana, puneti vasul in frigider.
- Rumeniti feliile de muschi file intr-un amestec de ulei si 1 lingura cu unt. Scoateti pe servetele de hartie.
- In grasimea ramasa pregatiti ciupercile tocate. Sarati si piperati. Lasati pe foc mic pana cand scade tot lichidul.
- Intindeti aluatul in foaie subtire, puneti pe toata suprafata ciuperci, acoperiti cu carne si presarati patrunjel tocat.
- Intoarceti foaia de aluat ca sa obtineti un patrat sau un dreptunghi, lipiti marginile, puneti in forma si coaceti la foc potrivit 3/4 ora.
- Serviti fileul taiat felii mari, langa vin alb.