Curcan umplut cu castane- varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Curcanul umplut cu castane este un preparat specific sarbatorilor de iarna, foarte gustos si aromat.

Ingrediente

    • 1 curcan de 3-4 kg
    • 2 cepe
    • 100 gr costita
    • 2-3 linguri cu unt
    • sare
    • 10-20 castane comestibile
    • maruntaiele curcanului (inima, pipota, ficat)
    • 1 ou
    • 1 felie de franzela
    • verdeata tocata
    • cimbru sau piper
    • menta

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6-8 persoane

Timp de preparare 3-4 ore

  1. Pregatiti pasarea si, cand ati golit-o, puneti deoparte maruntaiele, spalati cu multa apa, sarati putin pe dinauntru si pe dinafara.
  2. Departati pielea pieptului, ungeti carnea cu unt, condimentati cu un amestec de sare, piper, menta faramitata si cimbru si ungeti pasarea cu untul ramas.
  3. Pregatiti umplutura: tocati ceapa, maruntaiele, verdeata si strangeti totul in castron adanc. Amestecati cu 1 felie de paine faramitata, verdeata tocata 1 ou cimbru, sare si piper.
  4. Spalati castanele si puneti sa fiarba 20 min in apa clocotinda. Scurgeti apa, curatati castanele de coaja si taiati in bucati mari miezul Puneti castanele in castronul cu umplutura, framantati cu mana 1-2 minute , apoi umpleti curcanul. Puneti o felie de paine (pe care o aruncati cand friptura este gata) la
    marginea pieptului ca sa nu curga umplutura, sau strangeti marginile cu ata curata.
  5. Asezati pasarea in tava mare de friptura, in care ati pus 1 cana cu apa si cimbru sau boabe de piper. Frigeti la foc potrivit 3-4 ore (atatea ore cate kilograme are pasarea), scoateti friptura pe un platou mare.
  6. Portionati pasarea cat este calda, serviti cu umplutura alaturi, langa paine de casa si vin alb.

Recomandari

Friptura sau Gratar