- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Friptura de vita la gratar este cea mai buna si delicioasa friptura fiind la mare cautare in sezonul cald.
Ingrediente
- 500 gr antricoate de vita sau muschi
- patrunjel verde
- 1 lingura ulei
- unt
- sare
Instructiuni de preparare
- Carnea de vita se taie felii groase. Se incinge gratarul, se unge cu ulei si se asaza feliile de carne. Se pune gratarul pe jar iute ca sa ramana carnea in sange si in timp ce se frige se si sareaza. Nu se introc feliile pe gratar pana nu iese sangele deasupra si nici nu se inteapa carnea cu furculita ca sa nu se scurga sucurile.
- Carnea de vitel se face pe un foc mai mic ca sa fie bine fripta, pentru ca vitelul si porcul nu se consuma in sange. Fripturile la gratar se servesc cu unt proaspat si cu patrunjel verde presarat deasupra.