- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Puiul la cuptor este o reteta foarte simpla, la indemana oricui, cu conditia sa aveti si invitati la masa ca sa va poate aprecia preparatul.
Ingrediente
- 1 pui
- 2 catei de usturoi
- sare
- 50 gr unt
Instructiuni de preparare
- Se curata si se spala puiul, apoi se unge bine cu unt si se asaza intr-o cratita cu 100 ml apa. Se introduce cratita in cuptor, la foc mic si se acopera cu un capac.
- Dupa 20 de minute se sareaza, se pune in tava usturoiul taiat feliute si se uda puiul cu sos pana incepe sa se rumeneasca uniform.
- Puiul la cupotr se serveste cu garnitura de legume soute sau cartofi pai prajiti.
- Ca sa nu se lipeasca de cratita, puiul se poate aseza pe un strat de felii de cartofi, care apoi se pot servi ca garnitura la friptura.