Pui la cuptor

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Puiul la cuptor este o reteta foarte simpla, la indemana oricui, cu conditia sa aveti si invitati la masa ca sa va poate aprecia preparatul.

Ingrediente

    • 1 pui
    • 2 catei de usturoi
    • sare
    • 50 gr unt

Instructiuni de preparare

  1. Se curata si se spala puiul, apoi se unge bine cu unt si se asaza intr-o cratita cu 100 ml apa. Se introduce cratita in cuptor, la foc mic si se acopera cu un capac.
  2. Dupa 20 de minute se sareaza, se pune in tava usturoiul taiat feliute si se uda puiul cu sos pana incepe sa se rumeneasca uniform.
  3. Puiul la cupotr se serveste cu garnitura de legume soute sau cartofi pai prajiti.
  4. Ca sa nu se lipeasca de cratita, puiul se poate aseza pe un strat de felii de cartofi, care apoi se pot servi ca garnitura la friptura.

Recomandari

Friptura sau Gratar