- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Friptura surpriza din muschi de caprioara este o friptura delicioasa, pe care trebuie sa o savurati ori de cate ori veti avea ocazia.
Ingrediente
- 1 muschi de caprioara
- 200 gr svaiter
- 200 gr slanina afumata
- sare
- 1 lingura cu unt
- 175 ml vin alb
- piper boabe
- 200 ml supa
- PENTRU MARINAT:
- 2 litri apa
- 250 ml otet
- 2 capatani de usturoi
- 1 lingura cu sare
- 1 ceapa
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Lasi carnea la marinat 10 ore, o tai felii groase si o lasi pe o farfurie.
- Tai svaiterul si slanina in felii egale, socotind cate o felie la doua felii de carne. Sarezi carnea, ungi fiecare felie cu unt cald, le asezi doua cate doua, iar intre ele pui o felie de svaiter si una de slanina si le legi separat cu ata din bumbac.
- Pui feliile de carne astfel pregatite in tava de friptura cu 1 ceasca mare cu supa de zarzavat sau de carne, cu boabe de piper si putina sare. Introduci tava in cuptorul cald si tii friptura la foc mare 1 ora, dupa care o intorci si adaugi vinul. Este gata dupa 2 ore.
- Scoti friptura pe un platou, inlaturi atele, pastrezi forma in care s-a facut si servesti cu garnitura de legume sote si salata verde, cu paine proaspata si vin rosu.